Skip to content Skip to footer

Повече за мен

Vesela galea

Весела Галеа

Клиничен невропсихолог в София

Здравейте. Казвам се Весела Галеа и съм клиничен невропсихолог. Завършила съм Магистър по Невропсихология в Париж- Сорбона, Франция, както и Магистър по Когнитивна психология и Невропсихология в Лион, Франция. Притежавам Бакалавър по Лингвистика (езикознание) в Париж-Сорбона, Франция. Член съм на дружеството по Невроспихология във Франция.

Имам дългогодишен опит като невропсихолог във Франция. Работила съм в:

  • Болница Louis Mourier, Colombes, France, Център по Геронтология; център за последващи грижи и Рехабилитация (след остро заболяване) и дневен център с цел помагане на диагностиката на деменции.
  • Затворническа болница Fresnes, France.
  • Организация за професионална ориентация и реинтреграция на пациенти с черепно-мозъчни травми (UEROS), Garches, France.
  • вземала съм участие като невропсихолог при неврохирургически операции с интраоперативен невро-мониторинг в Болница Salpétrière, Paris, France.
  • водила съм ателиета по когнитивна ремедиация Brain up, Paris, France.

Психометричните тестове, които използвам са на български език. Бих могла да администрирам част от тях на френски, английски и испански.

Обичам да спортувам и танцувам. Практикувам спортно катерене, тичам, а разходките в планината са ми любими. Владея свободно френски, английски, испански. Разбирам руски.

Дипломи и сертификати

Master

DEUG

Licence